Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

R O M Â N I A
MINISTERUL APĂRĂRII NAȚIONALE

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare
Medico-Militară Cantacuzino
              Comunicat de presa nr. 1
              Data: 19.04.2023
              Email: relpubcantacuzino@mapn.ro

Conferința științifică „ Microbiologia în zilele noastre: provocări și soluții pentru identificare microbiană rapidă”

 
     Marți, 25 aprilie a.c, începând cu ora 10.00, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” și ELTA 90 Medical Research organizează, la Cercul Militar Național din București, conferința științifică ,,Microbiologia în zilele noastre: provocări și soluții pentru identificare microbiană rapidă”.
    Specialiști din țară și din străinătate vor prezenta soluții pentru identificare microbiană, diagnostic rapid al infecțiilor din sânge, metode accesibile pentru subtipare și epidemiologie, precum și practici din laboratoarele de microbiologie din spitale clinice naționale folosind tehnologii de ultimă generație.
    Cercetători din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” vor aduce în atenția participanților experiența laboratoarelor naționale de referință în utilizarea tehnologiei Maldi Tof pentru identificarea de rutină a speciilor bacteriene de interes clinic.
***
     Pentru că tehnologiile de vârf au trecut și în domeniul microbiologiei de la etapa de cercetare în cea de utilizare în diagnosticul de laborator și supraveghere epidemiologică, este necesar ca personalul specializat să cunoască modul de lucru cu noile echipamente.
BIROUL RELAȚII PUBLICE