Magia sărbătorilor de iarnă

 22.12.2021
„Hristos se naște, Domnul coboară!” - spune un frumos colind românesc iar noi, cei din Institutul Cantacuzino, ne-am strâns în jurul bradului.

Mai mult

Un secol de existență a Institutului Cantacuzino

 02.04.2021
La1 aprilie, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a sărbătorit 100 de ani de la înființare. Manifestările organizate au marcat debutul seriei de activități denumite generic Anul Centenarului Institutului „Cantacuzino”. Am fost onorați de Excelența Sa domnul Klaus Werner Iohannis, președintele României, domnul Florin Vasile Cîțu, prim ministrul României, domnul Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul apărării naționale, miniștri, reprezentanți ai administrației publice centrale și personalități din domeniul științific și medical.

Mai mult

Sosirea primelor doze de vaccin COVID-19

 26.12.2020
În data de 26 decembrie 2020, au ajuns la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, primele 9750 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19.

Mai mult

Vizita președintelui Klaus Iohannis la Centrul național de stocare a vaccinului COVID-19

 18.12.2020
Vineri, 18 decembrie 2020, la sediul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a fost organizat un eveniment de prezentare a Centrului național de stocare a vaccinului COVID-19 la care a participat președintele Klaus Iohannis

Mai mult

Lansarea imunomodulatorului OROSTIM-HV

 30.11.2020
În data de 30 noiembrie 2020, premierul Ludovic Orban a efectuat, împreună cu ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, o vizită la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, cu ocazia lansării pe piață a primului lot al produsului imunomodulator OROSTIM-HV.

Mai mult

Sesiune anuală de comunicări științifice

 25.11.2020
​Sesiunea științifică anuală a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” s-a desfășurat în data de 25 noiembrie, în spațiu deschis, respectând regulile impuse de actuala situație epidemiologică.

Mai mult

​Conferință de presă

 03.11.2020
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a organizat o conferință de presă, marți, 3 noiembrie, având ca teme, combaterea pandemiei de COVID-19 și relansarea activităților de producție și cercetare-inovare în cadrul institutului.

Mai mult

​Vizita președintelui Klaus Iohannis

 08.07.2020
Președintele Klaus Iohannis, însoțit de ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, a efectuat în data de 8 iulie, o vizită de lucru la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Mai mult

Conferință de presă -Secvențierea genomului virusului SARS-CoV-2 în România

 18.05.2020
În data de 18 mai 2020, a fost organizată o conferință de presă susținută de către comandantul Institutului, col.dr. Florin Oancea și șeful Laboratorului Infecții Respiratorii Virale, biolog specialist dr. Mihaela Lazăr

Mai mult

Vizită de lucru a premierului Ludovic Orban

 23.04.2020
În data de 23 aprilie 2020, premierul Ludovic Orban împreună cu ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă şi ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru au efectuat o vizită de lucru la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Miitară.

Mai mult

Vizită de lucru la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

 07.02.2020
În data de 7 februarie 2020, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă și ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, au efectuat o vizită de lucru la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Mai mult

Daruri de Crăciun

 20.12.2019
Astăzi, 20 decembrie 2019, copiii internați în Secția Anestezie și Terapie Intensivă și Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București au primit daruri din partea personalului Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”.

Mai mult

Agenda strategică comună la nivel global pentru controlul rezistenței la antibiotice, tema principală a atelierului internațional de la București

 09.12.2019
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a organizat vineri, 6 decembrie, la Sala de conferințe a Hotelului Capitol din București, atelierul internațional cu tema „Rolul unei agende strategice comune de cercetare și inovare la nivel global pentru controlul rezistenței la antibiotice”.

Mai mult

156 de ani de la nașterea Profesorului Ion Cantacuzino

 26.11.2019
Cu ocazia aniversării zilei de naștere a Profesorului Ion Cantacuzino, personalul Institutului a participat la o activitate de omagiere a acestuia, ce a cuprins o prezentare a personalității omului de știință și vizionarea filmului documentar „Institutul de Seruri și Vaccinuri Dr. Ion Cantacuzino”, producție 1944, în regia lui Valeriu Pușcariu, pus la dispoziție de către Centrul Național al Cinematografiei.

Mai mult

Comunicări științifice la Institutul Cantacuzino

 26.11.2019
Simpozionul anual de comunicări știintifice al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ,,Cantacuzino” s-a desfășurat luni, 25 noiembrie 2019, în amfiteatrul instituției, la aniversarea a 156 de ani de la nașterea Profesorului Ion Cantacuzino. Cercetători din cadrul Institutului au prezentat 29 de lucrări științifice structurate în trei secțiuni, pe domenii de activitate.

Mai mult

Ministrul Gabriel Leș, în vizită la Institut

 11.04.2019
Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, însoțit de secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Mihai Dan Chirică, a efectuat miercuri, 10 aprilie, o vizită la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Mai mult

La ceas aniversar

 04.04.2019
Pe 29 martie a.c., a avut loc ceremonia prilejuită de împlinire a 98 de ani de existență a Institutului „Cantacuzino”, înființat la 1 aprilie 1921.

Mai mult

In memoriam 85 de ani de la trecerea la cele veșnice a Profesorului Ion Cantacuzino

 14.01.2019
Comemorarea a 85 de ani de la trecerea la cele veșnice a Profesorului Ion Cantacuzino a fost marcată prin oficierea unei slujbe de pomenire.

Mai mult

Din suflet pentru suflet

 20.12.2018
Astăzi, 20 decembrie 2018, cele 220 de persoane vârstnice de la Centrul de îngrijiri și asistență “Sfântul Dimitrie” din București au primit daruri din partea personalului Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”.

Mai mult
Top