Aspect
După agitare, fiolele conțin o suspensie opalescentă, omogenă, fără grunji, flocoane sau particule străine. În repaus, se formează un depozit uniform cu lichidul supernatant, limpede, incolor.
Indicații
Autovaccinul se administrează, de regulă, în infecții cronice, recidivante, numai pacientului pentru care a fost preparat: infecții urinare recidivante, infecții respiratorii, infecții cutanate, acnee, furunculoză, abcese, orjelet, hidrosadenită, ulcere cutanate infectate, osteomielită.
Cale de administrare
Autovaccinul de administrează în injecții subcutanate sau buvabil.
Mod de administrare
Dacă medicul care a recomandat autovaccinul nu dispune altfel, administrarea acestuia se va face în injecții subcutanate, la 2-3 zile interval, conform schemei din prospect. Fiolele cu autovaccin se agită bine înainte de întrebuințare.
Precauții
Administrarea autovaccinului se face sub supravegherea medicului care a prescris acest tratament. Dacă reacțiile locale sau generale sunt exagerate, se va mări intervalul dintre injecții, până la dispariția reacțiilor, dar nu mai mult de 6 zile. De regulă, injecția următoare se face la 24 de ore după remiterea reacțiilor la inocularea precedentă. Pe durata administrării autovaccinului, se vor evita: eforturile fizice excesive, tratamente asociate cu izotopi radioactivi, citostatice și medicamente imunodepresante (cortizonice, antiinflamatoare majore etc.) sau alte vaccinuri.