Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

R O M Â N I A
MINISTERUL APĂRĂRII NAȚIONALE

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare
Medico-Militară Cantacuzino
              Comunicat de presa nr. 3
              Data: 05.11.2021
              Email: relpubcantacuzino@mapn.ro

Emisiune filatelică – „100 de ani, Institutul Cantacuzino”

      Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” și Romfilatelia au colaborat pentru realizarea emisiunii de mărci poștale - „100 de ani, Institutul Cantacuzino”, activitate ce se înscrie în seria de acțiuni dedicate „ Anului Centenar al Institutului „Cantacuzino”.
      Emisiunea este alcătuită dintr-un timbru cu valoare nominală de 9 lei, pe care este redat portretul profesorului Ion Cantacuzino, un aspect al muncii sale, un microscop și un detaliu al fațadei clădirilor Institutului Cantacuzino, fiind completată de un plic prima zi , ce conține timbrul și o vignetă în care sunt ilustrate Regina Maria a României, alături de profesorul Ion Cantacuzino și Generalul Henri Berthelot, în timpul unei vizite la un spital, în anul Marii Uniri, 1918. Ilustrația a plicului prima zi tematică în facsimile Regele Ferdinand I la 1 aprilie 1921, prin care se înființa Institutul.
      Mulțumim Romfilatelia!
     Emisiunea de mărci poștale „100 de ani, Institutul Cantacuzino” este disponibilă din 5 noiembrie ac, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online: http://romfilatelia.ro /magazin/.