Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

Comunicări științifice la Institutul Cantacuzino
26.11.2019


Simpozionul anual de comunicări știintifice al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ,,Cantacuzino” s-a desfășurat luni, 25 noiembrie 2019, în amfiteatrul instituției, la aniversarea a 156 de ani de la nașterea Profesorului Ion Cantacuzino. Cercetători din cadrul Institutului au prezentat 29 de lucrări științifice structurate în trei secțiuni, pe domenii de activitate.

Cele trei secțiuni au fost: ”Impactul laboratoarelor de referință asupra sănătății publice”, ”Studii translaționale de imunologie cu impact pentru sănătate” și  ”Oportunități pentru dezvoltare de metode și transfer tehnologic”.
Printr-o astfel de activitate, a fost creat un mediu stimulativ adecvat pentru aducerea în prim-plan a celor mai recente realizări, cu un impact deosebit asupra cercetărilor curente din domeniile prezentate. Schimburile de opinii directe au generat astfel un transfer de cunoștințe și experiențe, pe teme de actualitate în domeniul sănătății publice.

Conferința a avut ca scop și dezvoltarea unei culturi a cercetării științifice în rândul specialiștilor de azi și de mâine, exact așa cum își dorea, acum aproximativ 100 de ani, Profesorul Ion Cantacuzino.
Profesorul Ion Cantacuzino rămâne un exemplu pentru generațiile actuale de medici, cercetători și studenți care prin munca, dăruirea, profesionalismul și perseverența lor să ducă mai departe misiunea de protecție a sănătății semenilor.

O viață de cercetare pusă în slujba binelui omenirii!