Platforma de bioinformatică
 
          Misiune
          Procesarea unei cantităţi din ce în ce mai mari de date, prin algoritmi ce necesită calcule complexe, a devenit, în ultimul timp, un element integrat al metodelor şi aparaturii de cercetare înalt performante. Platforma de bioinformatică asigură suportul hardware/ software şi metodologic pentru procesarea şi stocarea datelor consumatoare de resurse provenite din diverse tehnici de înaltă performanţă, utilizate pe celelalte platforme.
 
         
Atribuții
1. Instalarea, configurarea şi întreţinerea hardware/ software a serverelor, a terminalelor pentru utilizatori şi a interfețelor de acces şi colectare a datelor;
 
2. Implementarea, adaptarea şi utilizarea algoritmilor şi programelor pentru procesarea datelor biologice (imagistică, spectrometrie de masă, electroforeză bidimensională, secvenţiere de nouă generaţie);
 
3. Dezvoltarea de algoritmi şi tehnici adiţionale pentru colectarea, modelarea şi analiza datelor biologice.
 

 
Comunicate de presa Arhiva

Peste 100 de posturi vor fi scoase la concurs

În curând, se vor demara procedurile de ocupare prin concurs a peste 100 de posturi de cercetători, medici, biologi, biochimiști, farmaciști, ingineri și personal administrativ în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Aceste posturi au fost prevăzute în baza strategiei de dezvoltare și relansare a Institutului, aprobată la începutul acestui an de ministrul apărării naționale, Gabriel Leș.

Ministrul Gabriel Leș, în vizită la Institut

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, însoțit de secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Mihai Dan Chirică, a efectuat miercuri, 10 aprilie, o vizită la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Aniversarea Institutului „Cantacuzino”

Vineri, 29 martie, în prezența secretarului de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului din Ministerul Apărării Naționale, Mihai Dan Chirică și a șefului Direcției Medicale, colonel medic dr. Dragoș-Marian Popescu, a avut loc ceremonia prilejuită de împlinirea a 98 de ani de existență a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico- Militară „Cantacuzino”.
Top