Laborator parazitologie
 
         
Misiune
          Desfăşurarea programelor naţionale în domeniul sănătăţii publice, prin asigurarea expertizei proprii în scopul controlului şi prevenţiei bolilor produse de protozoare şi helminţi în lumina recomandărilor raportului tehnic al ECDC (Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile) privind „Funcţiile esenţiale ale laboratoarelor de referinţă pentru microbiologia bolilor transmisibile” („Core functions of microbiology reference laboratories for communicable diseases”) – iunie 2010.
 
        
  Domenii de competenţă
          - diagnosticul de laborator de referinţă al patologiilor induse de protozoare şi helminţi, autohtoni sau exotici;
          - studii privitoare la introducerea unor modele şi mijloace moderne şi mai eficiente pentru o mai bună cunoaştere a infestării solurilor şi apelor cu microorganismele specifice laboratorului nostru.
 
        
  Atribuţii
1. Diagnosticul de laborator de referinţă al patologiilor induse de protozoare şi helminţi, autohtoni sau exotici:
          - asigură diagnosticul de laborator (microscopic, imunologic, serologic) curent şi pentru situații excepţionale pentru o mare paletă de agenţi patogeni parazitari;
          - menţine instalaţiile necesare realizării obiectului de activitate în permanentă stare operativă de funcţionare;
          - asigură, în caz de epidemie, răspuns rapid, în condiţiile legii;   
          - participă la controale externe de calitate (EQA) pe domeniul specific;
          - acordă asistenţă tehnică şi metodologică unităţilor de profil din reţeaua sanitară;
          - participă, prin colaborare cu Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), la elaborarea, aplicarea şi evaluarea programelor de sănătate publică naţionale şi internaţionale în domeniile specifice;
          - organizează cursuri de perfecționare în domeniile de expertiză.
 
2. Implementarea metodele de diagnostic moderne pentru o supraveghere eficientă a mediului.

 
Comunicate de presa Arhiva

Peste 100 de posturi vor fi scoase la concurs

În curând, se vor demara procedurile de ocupare prin concurs a peste 100 de posturi de cercetători, medici, biologi, biochimiști, farmaciști, ingineri și personal administrativ în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Aceste posturi au fost prevăzute în baza strategiei de dezvoltare și relansare a Institutului, aprobată la începutul acestui an de ministrul apărării naționale, Gabriel Leș.

Ministrul Gabriel Leș, în vizită la Institut

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, însoțit de secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Mihai Dan Chirică, a efectuat miercuri, 10 aprilie, o vizită la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Aniversarea Institutului „Cantacuzino”

Vineri, 29 martie, în prezența secretarului de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului din Ministerul Apărării Naționale, Mihai Dan Chirică și a șefului Direcției Medicale, colonel medic dr. Dragoș-Marian Popescu, a avut loc ceremonia prilejuită de împlinirea a 98 de ani de existență a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico- Militară „Cantacuzino”.
Top