Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

Sosirea primelor doze de vaccin COVID-19
26.12.2020


Primele 9750 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 au ajuns la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” în data de 26 decembrie 2020. 
La evenimentul organizat la Institutul „Cantacuzino”, au participat:  Florin Cîțu, prim-ministru al României, Nicolae Ciucă, ministrul apărării naționale, Vlad Voiculescu, ministrul sănătății, Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Florin Oancea, Comandant (Director general) al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino", Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – autoritatea națională cu competență în domeniul medicamentului de uz uman.
Ca urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul: - produse în acord cu art. 806 din legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice; - produse cu distribuție în “lanțul rece” (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).