Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

Daruri de Crăciun
20.12.2019


Astăzi, 20 decembrie 2019, copiii internați în Secția Anestezie și Terapie Intensivă și Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București au primit daruri din partea personalului Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”.
Este perioada în care alegem să împărțim bucurie, atât celor dragi, cât și celor aflați în suferință.
Am ales să ne împletim sufletele cu zâmbetele copiilor greu încercați, care își vor petrece sărbătorile de iarnă departe de casă. Alături le vor fi poate părinții, frații și surorile, dar sigur vor avea parte din plin de prezența cadrelor medicale, care îi vor ajuta să simtă un strop de bucurie și spiritul sărbătorilor de iarnă.
Am mers la acești copii, cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani, cu ceea ce am considerat că le este necesar, materiale pentru întreținere de care au nevoie zilnic, aparate pentru aerosoli, hainuțe, cărți de colorat și de citit, pături, jucării, fructe și dulciuri. Toate acestea au avut neprețuita menire de a le înveseli chipurile și sufletele.
Nu a fost vorba despre magia unui gest și nici despre o generozitate spontană. A fost despre emoție, conștiință, despre dragoste și suflet. Le dorim sănătate, multă putere în lupta cu ceva atât de nedrept pentru vârsta lor și „Sărbători fericite!”